Manchester United tappade poäng mot Swansea, Manchester City tappade poäng mot Middlesbrough och Arsenal förlorade mot Tottenham. För Liverpool var det en resultatmässigt fantastisk dag och ett guldläge för att rycka i kampen om Champions League ikväll mot Watford, men är det något vi har lärt oss av CL-kampen i år så är det att ingenting är säkert.

Liverpool besegrade Watford övertygande med 6-1 senast och Watford är i en position där de inte spelar för så mycket mer än några tabellplaceringar i mitten av tabellen. För Liverpool handlar det om att utnyttja konkurrenternas poäng tapp igår och rycka, men trots detta är det nog inte många som sitter och är övertygade om en seger idag. Alltför många gånger den här säsongen har någon av klubbarna som just nu slåss om CL-platser haft ett ypperligt läge att rycka men har misslyckats.

När det svänger från omgång till omgång som det gjort på sistone angående CL-platserna så är det lätt för många fans att känna att just deras lag aldrig kan vinna de ”viktiga matcherna”. Att man faller gång på gång när det betyder som mest.
Men vad är egentligen viktiga matcher? Om vi använder Liverpool som exempel så hade matchen senast mot Crystal Palace inte varit lika viktig om Liverpool inte vunnit mot Stoke och W.B.A innan. Matchen ikväll hade inte betytt lika mycket om Liverpool inte vunnit mot topplagen på det sättet som dom gjort. Alla matcher i Premier League har visat sig vara enormt viktiga. Inget lag har råd att tappa poäng och självklart blir det tydligare ju längre säsongen går.

Hade Liverpool förlorat båda matcherna mot Arsenal till exempel så hade många suttit och pekat på just dom matcherna o sagt ”Liverpool vinner aldrig viktiga matcher”, men nu när Liverpool har vunnit dom matcherna så räknas det inte utan klubben ”förlorar fortfarande de viktiga matcherna.” För klubbar som Manchester City, Manchester United, Arsenal och Liverpool så är det lätt att peka på poängtappen och mena att dom matcherna var väldigt viktiga men Premier League är så tight och så jämn så alla matcher blir viktiga och tuffa uppgifter. Ställer spelarna ut skorna och inte tar jobbet så tappas poäng och det har dessa klubbar blivit smärtsamt medvetna om.

Adam Lallana tillbaka
Det har varit mycket skadebekymmer för Liverpool under våren men nu rapporteras det om att Adam Lallana är tillbaka och tillgänglig för spel mot Watford. Lallana har varit skadad några veckor och frågan är hur formen ser ut, men han har varit en viktig kugge på Liverpools mittfält och det är en förstärkning att han är tillbaka. Det rapporteras även att Daniel Sturridge ska vara tillgänglig. Där är det snarare ett inhopp som blir aktuellt.

Watford-Liverpool spelar 21.00 ikväll.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.