Under gårdagen spelades den sista matchen av höstsäsongen när Southampton gästades av West Ham i ett möte som slutade 2-1 till The Hammers. Nu börjar vårsäsongen där returmötena äger rum och en vinnare ska koras.

Liverpool går in i vårsäsongen som serieledare med 6 poäng tillgodo till Spurs. Liverpool har kopplat greppet om serieledningen och en stor anledning till det är deras försvarsspel. Merseyside klubben har enbart släppt in 7 mål vilket är en siffra som skiljer sig ordentligt från tvåan city som släppt in 15 mål. Detta ligger till grund att klubben än så länge gått obesegrade i ligan.

Hur man än vrider och vänder på det är Liverpool höstsäsongens lag. Klubben har inför denna säsongen köpt spelare för att bredda truppen samt ge en större konkurreras i laget vilket verkligen gett resultat. Laget har utvecklat försvarsspelet enormt samt att man har ett anfall som fortfarande håller absolut världsklass. Nu på senare tid har även Salah kommit igång och ifall han fortsätter som han gjort på senare matcher så blir det svårt för de andra topplagen att komma ikapp dom.

Den positiva överraskningen denna höstsäsongen är kluring men landar tillslut på Wolverhampton. Wolves kändes innan som en vass nykomling med ett spännande projekt och som det har gett resultat. Klubben har spelat en fin fotboll och har ständigt spelat en orädd fotboll mot topplagen som har lett till att man lyckats tagit poäng ifrån dom. Ska bli spännande och se ifall de kan fortsätta med det under den andra halvan av säsongen

Höstsäsongens största flopp har många ovärdiga kandidater t.ex. Burnley och Fulham, trots de finns det bara ett riktigt alternativ i Manchester United. Klubben har haft en ruskigt jobbig tid och man låg på en åttonde som värst och med en trupp som deras är det bara bedrövligt. Trots allt finns det lite ljus nu när Solskjaer tagit över. United har under Solskjaer spelat en rolig fotboll mot Cardiff och Hudersfield. Fortsätter man med detta kan de möjligtvis hota om en Champions League plats under vårsäsongen.

Den bästa spelaren under Höstsäsongen måste gå till Eden Hazard. Belgaren har varit fundamental för London klubben. Hazard har gjort 10 mål och 9 assist på 15 startade matcher. Sarris bygge hade aldrig kunnat fungera utan honom och fortsätter han så här kan man på riktigt ha med han i snacket om vem som är världens bästa spelare.

Maurizzio Sarri blir Höstsäsongens tränare. Italienaren hade två veckor på sig att få in sin spelide innan ligaspelet drog igång. Chelsea har varit högst delaktiga i toppen under höstsäsongen vilket inte många hade trott . Med tanke på den korta tiden han hade att få in sin spelide så måste man ändå ge höstsäsongens tränare till Sarri.

Höstsäsongens match måste ändå vara Northlondon derbyt som bjöd på det mesta. Det var en målrik match med en riktigt imponerande upphämtning av Arsenal. Matchen hade en intensiv stämning med mycket passion och hets ett klassiskt derby helt enkelt. De var en underhållande match som får bli välförtjänt vinnare av kategorin höstsäsongens match.

Denna höstsäsongen har varit riktigt underhållande med många spännande matcher och vi får hoppas att vi får se en lika rolig och underhållande vårsäsong.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.