Han var högst tongivande i det Wigan som vann FA-cupen 2013 och var länge på väg till Liverpool för 100+ miljoner. Istället tog karriären en annan vändning och yttern skrev på för West Brom i januari i fjol för knappa 5 miljoner pund ,och lämnade därmed ett Wigan i League One bakom sig. 

Det räcker att titta på highlights från den magiska FA-finalen 2013 för att inse Callum McManamans enorma potential, och det är något märkligt att det aldrig blev någon flytt vare sig till Liverpool eller någon annan större klubb. Inte minst med tanke på att prislappen var förhållandevis låg sett till potential, nationalitet och förmåga men också eftersom Wigan egentligen inte var i någon särskilt bra förhandlingsposition vid den tiden, i alla fall inte efter säsongen.

Istället blev det West Bromwich som plockade in honom där han tyvärr på många gått samma öde till mötes som Saido Berahino, ytterligare en spelare som inte passar in i Tony Pulis filosofi för The Baggies – vilket gör hela situationen kring bägge rätt märklig. Varför inte släppa Berahino under de senaste transferfönstren då bud kommit? Och varför inte ge Callum McManaman speltid i matcher som West Brom bör kunna spela sig till segrar, mot lagen på den undre halvan? Varför värva honom överhuvudtaget? Och varför blocka en möjlig deadline-day försäljning i somras om han ändå bara fått 25 framträdanden sedan januari?

Nu får McManaman chansen att få fart på karriären igen då han från och med 2 januari, mot Wolves, är redo för spel för sin nya klubb Sheffield Wednesday dit han är utlånad säsongen ut. Med The Owls på en 6:e plats i Championship och i behov av precis en spelartyp av engelsmannens kaliber som är stark både en-mot-en men också gör en hel del poäng. Kanske kan det lyfta Sheffield till playoff-finalen i vår eller till och med vara en stor del i en uppflyttning – och i och med det ses som säsongens värvning även om den kommer sex månader för sent?

Såhär säger han själv:

För att läsa mer om McManamans situation i West Brom, klicka här för att komma till Colm Brosnans artikel ’The injustice of Callum McManaman’s Albion Career’.

//Ohlsson @ Fotbollsportalen

Dela