Sofia Jakobsson gör Asllani sällskap i Real Madrid

0
163

Sveriges nummer 10 i VM senast lämnar Montpellier efter fem säsonger för att bli lagkamrat med Kosovare Asllani i CD Tacón, Real Madrids nystartade damlag.

Sofia Jakobsson, 29, benämns i vissa utländska medier som den senaste Galactican att ansluta till Los Blancos som kommande säsong alltså kommer gå under namnet CD Tacón innan de formellt byter namn till nästkommande säsong i spanska ligan. Svenskan, som smällt in 51 mål på 93 ligamatcher för Montpellier, ansluter kort efter att såväl Asllani som brasilianska Thaisa skrivit på från Milan för vad som förväntas bli en storsatsande nystart för Real Madrid – vars säsong inleds den 8 september. Med blott fyra nyförvärv, utöver de befintliga spelarna i Tacóns trupp, kan vi förvänta oss fler namn in utöver våra svenskor som redan fått sällskap av franska lagslagsspelaren Aurelie Kaci som hämtats in från mästarna Atletico Madrid.

Jakobsson, som stod utan kontrakt innan VM drog igång tidigare i sommar, sa såhär tidigare om sin situation:

”Jag har varit fem år i Montpellier och trivs jättebra både i staden och i laget, men vi får se hur det känns när kontraktet gått ut om jag känner mig redo för något nytt eller om jag stannar.”

Svenskans mamma Agneta Jakobsson säger såhär om dotterns flytt till den spanska huvudstaden:

”Det är helt fantastiskt med tanke på vilken stor klubb det är. Det är helt otroligt att hon kommit så långt från lilla Ö-vik, det hade man inte trott, säger mamma. Hon har gjort det väldigt bra, det var ju hon som tog Sverige till VM också. Nu hoppas jag bara hon ska trivas lika bra i sin nya klubb som hon gjort i Frankrike.

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!