Under tisdagen bekräftade Manchester United att man hade löst Mourinho från sitt kontrakt. En dag senare stod det klart att United hade lånat in Moldes tränare Ole Gunnar Solskjaer för resten av säsongen.

Mourinho blir den andra tränaren i Premier League som får sparken denna säsong. Den första tränaren som fick lämna var Southamptons Mark Hughes. Mourinho hade en vinst procent på 58.2% och han lyckades vinna tre tittar under sina tre år som United tränare.

Solskjaer har skrivit på ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut och kontraktet kostade United 18 miljoner. Solskjaer hade redan landat vid Carrington under onsdagen och det blev först officiellt att han skulle ta över 24 timmar efter beskedet kom att Mourinho hade fått lämna.

Solskjaer spenderade 11 säsonger som spelare i United och under dom åren spela han 235 matcher och gjorde 126 mål. Solskjaer bidrog mycket till det offensiva spelet och det ser det ut som han kommer göra som tränare nu med. Under Solskjaers år i Molde har han lyckats bilda ett kollektiv med anfallsinriktad still något som Uniteds tidigare tränare Mourinho inte gjorde då han prioriterade försvarsspelet.

Nu ser det ut som att Paul Pogba tillslut får sin nummer tio roll. Solskjaer har tidigare berättat för Sky Sports hur han tycker att Pogba borde användas i den rollen och nu får normann själv möjlighet att göra det. United fansen har spekulerat vilt kring vilka som kommer att användas och högt upp ligger Marcus Rashford då Solskjaer har en Rashford tröja upphängd hemma. En ganska märklig förklaring men det mesta lutar åt att han är en favorit för norrmannen

Solskjaer kastas in i hetluften på direkten då vi rör oss in i juletider där det spelas som mest engelsk fotboll. United har dock ett ganska enkelt spelschema framför sig vilket Solskjaer kan gynnas av. Klubben möter Cardiff, Huddersfield, Bournemouth och Newcastle de kommande premier League omgångarna. Nästa match är emot Cardiff och den spelas på Cardiff City Stadium imorgon klockan 18:30

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.