Nästa del av framträdande spelare i Premier League den här säsongen är här och nu är det försvararnas tur. Vilka backar har utmärkt sig lite extra den här säsongen?

David Luiz – Chelsea
Man visste inte riktigt vad man skulle tycka när David Luiz återvände till Chelsea i sommar. Spontant kändes det inte som en Conte värvning, det kändes som en spelare som den nya italienska tränaren inte ville ha och att det var andra krafter som låg bakom värvningen. Dock har Luiz övertygat i den nya formationen och jag tror att det just är den formationen som gjort honom bättre. David Luiz har en ”yvig” spelstil. En spelstil där han gärna är överallt och chansar. I en fyrbackslinje kan det bli kostsamt, men i en trebackslinje så har han två duktiga mittbackar som täcker upp bakom honom. Detta gör att han får friare tyglar att spela det spel som han behärskar bäst, utan att det öppnar upp stora ytor bakom honom.

Harry Maguire – Hull
Jag följde den engelska mittbacken redan när han slog igenom i Sheffield United. Då tänkte jag att han var ämnad för stora uppdrag, att det bara var en tidsfråga tills Chelsea, Manchester United, Arsenal eller Liverpool skulle knacka på dörren. Så blev det inte och istället hamnade han i Hull. Den här säsongen ser jag en mittback som återigen ser spännande ut. Maguire har hunnit bli 23 år men gör sin bästa säsong någonsin. Han är stark i kroppen, stark i luften, orädd och beslutsam. Kommer bli en viktig kugge i Hulls jakt på avancemang.
Danny Rose – Tottenham
Han har varit bra ett tag nu men jag tycker Danny Rose har tagit ytterligare ett kliv den här säsongen. Genom att vara stabil både defensivt och offensivt så är han en väldigt komplett ytterback som skördar stora framgångar på vänsterflanken i Tottenham. Hur viktig han är fick klubben surt förstå när ersättaren Ben Davies hade en sämre dag mot Liverpool senast.

Bubblare: Michael Keane (Burnley) Charlie Daniels (Bournemouth), Gary Cahill (Chelsea), Virgil Van Dijk (Southampton), Joel Matip (Liverpool), Marco Rojo (Manchester United), Skhrodan Mustafi (Arsenal)

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.