Det här är första delen på en artikelserie där vi går igenom spelare som har utmärkt sig lite extra på olika sätt. Vi börjar helt enkelt med målvakterna. På den här listan dyker det upp två ”late bloomer” och en talang.

Lee Grant – Stoke
34-åringen blev lösningen på Stokes målvaktskris. Duktiga Butland var skadad och Shay Given var långt ifrån stabil i sina ingripanden. Lee Grant var på väg utför i sin karriär. Förra säsongen hade han enbart fått spela tio matcher för Derby i Championship och under sin långa karriär hade han aldrig spelat i Premier League. Men det var ingenting som han oroade sig för. Lee Grant har inte varit ligans bästa målvakt, men en trygg utpost i ett Stoke som har lyft sig av att få in den tryggheten.

Jordan Pickford – Sunderland
”Englands nästa stormålvakt”, den har man hört förut. Men Jordan Pickford fick sitt stora genombrott i Preston förra säsongen där han på lån enbart släppte in 20 mål på 24 matcher. I år har den 22-åriga målvakten slagit sig in i Sunderlands  startelva och frågan är hur länge den unga målvakten kommer stanna där. Nu är Jordan skadad och har missat de senaste sex matcherna på grund av det. Han förväntas komma tillbaka i slutet av februari alternativt början av mars.

Tom Heaton – Burnley
Fostrad i United och utlånad till hela sex klubbar innan han 2010 flyttade permanent till Cardiff City. Tre år senare skrev han på för Burnley och har varit en stor bidragande orsak till att klubben både kunde gå upp till Premier League i fjol men också placera sig i mitten av tabellen efter halva säsongen. Den här säsongen har han flest räddningar och har gjort några magiska insatser där han bland annat räddade poäng mot sin gamla klubb Manchester United efter några svettiga räddningar.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.