Nästa del av framträdande spelare i Premier League den här säsongen är här och nu är det mittfältarnas tur. Vilka mittfältare har utmärkt sig lite extra den här säsongen?

Adam Lallana – Liverpool
Han må, liksom hela Liverpool, ha haft en tung start på det nya året men Adam Lallana fullständigt sprudlade av spelglädje under hösten. Med sina snabba fötter, sin löpkapacitet och sin aggressivitet så var han som klippt och skuren för Jürgen Klopps fotboll. Adam Lallana har gjort sju mål och sju assist den här säsongen.

Dele Alli – Tottenham
Den 20-årige engelsmannen fick sitt stora genombrott förra året men den här säsongen har han verkligen följt upp den succén. Mellan 26:e november och 21:a januari gjorde Alli åtta mål och tre assister där hans två matchavgörande mål mot Chelsea verkligen stack ut. Alli håller på att växa fram till en världsklassmittfältare och om hans utveckling fortsätter i den här takten så kan Dele Alli bli hur bra som helst.

Marcos Alonso – Chelsea
Det går att argumentera för att Marcos Alonso borde vara med bland försvararna, men jag väljer att sätta honom som mittfältare. Jag har följt spanjoren sedan han gänglig och ung spelade för Bolton för några år sen. Då såg man potential men inte så mycket mer. Efter det har han hunnit växa till sig i Italien och Fiorentina och när han kom tillbaka till Premier League den här säsongen så var han mer än redo. Bortsett från Kanté så har Marcos Alonso varit en av Chelseas bästa spelare där han med sin löpkapacitet och fysik kan på egen hand äga en kant, både offensivt och defensivt.

N’Golo Kanté – Chelsea
Det går inte att göra den här typen av lista utan att ha med N’Golo Kanté. Förra säsongen sprang han in i många supportrars hjärtan och i år är han motorn i den maskin som maler sönder Premier League. Under två säsonger har Kanté varit skillnaden på toppstrid eller inte och han har bevisat för alla tvivlare att han inte är någon ”one hit wonder”. N’Golo Kanté är ligans och kanske världens just nu bästa defensiva mittfältare. Om några månader kan Kanté ha vunnit Premier League med två olika klubbar under två säsonger.

Bubblare: Victor Moses (Chelsea), Gylfi Sigurdsson (Swansea), Jordan Henderson (Liverpool), Christian Eriksen (Tottenham), Steven Davies (Southampton), Michael Carrick (Manchester United)

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.