Nu har Premier League spelschemat släppts för säsongen 2018/19. Den första omgången startar lördag den 11 augusti. 

Nu har de 38 Premier League omgångarna släppts där det kommer att spelas 380 matcher. Här nedan är en bild på premiäromgången. Som det ser ut nu så kommer den första omgången starta samlad klockan 16:00 svensk tid.

2018/19 Premier League Matchweek 1 fixturesDet kommer redan i första omgången bjudas på en stormatch mellan Arsenal mot Manchester City. De regerande mästarna gästar ett Arsenal som får klara sig utan Arsene Wenger för första gången på 22 år. Ett spännande möte då man inte riktigt vet hur  Arsenal kommer se ut eller uppträda. Tottenham kan få det tufft borta mot Newcastle som avslutade den förra säsongen på ett bra sätt med 3-0 mot Chelsea. Liverpool tar emot  West Ham  där CL-finalisterna möter ett ”Hammers” som nu har den erfarne tränaren Manuel Pellegrini på sin bänk. Han har tidigare tränat storlag som Real Madrid och Manchester City. Det kommer även bjudas på ett Londonderby i premiären mellan nykomlingarna Fullham mot Crystal Palace. På pappret kanske inte omgångens toppmatch men ett derby är alltid ett derby och det kommer garanterat bli ett hetlevrat möte.

Sedan har alla vi PL-älskare julafton varje vecka fram till maj när mästarna ska koras. Vi har bland annat en högintressant avslutning att se fram emot. I omgång 36 gästar Chelsea Manchester United, där det finns en stor chans att titelstriden avgörs.

Om man vill kolla på hela spelschemat så kan man gå in och titta på Premier Leagues officiella hemsida.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.

1 kommentar

Comments are closed.