Tabellsexan Villareal, på den sista Europa-platsen i La Liga, gästar ett tröttkört Celta Vigo på Balaidos kl. 18.30 i kväll. Celta spelade Europa Leauge så sent som i torsdags där det blev knapp seger över ryska Krasnodar (2-1) och lagets tidigare starka hemmafacit tvingar upp oddset på bortasegern – vilket vi såklart är med och hugger på!

Match: Celta Vigo – Villareal
Event: La Liga
Speltyp: Singel
Kupongens odds: 4.33
Speltips: Villareal vinner och över 2,5 mål i matchen

Endast topptrion har förlorar färre matcher än Villareal såhär långt i La Liga och Los Submarineros kommer till spel här med två raka segrar på bortaplan i ligan, obesegrade i sex på resande fot och tre segrar på sina fyra senaste ligaomgångar. Ligans tätaste defensiv med blott 19 insläppta på 26 omgångar och ett hälsosamt antal gjorda mål (38) gör dem till ett vettigt spel mot ett naivt Celta Vigo som i princip spelar 1-mot-1 i försvarsspelet – något som brukar straffa sig. Villareal har dessutom inte förlorat här på sina fem senaste besök och kan ta mycket inspiration över Celtas senaste ligamatch mot Barcelona (0-5) då de med pigga ben bör kunna springa sönder hemmalaget. Målrikt som det ofta blir när Celta spelar, 10 av deras 11 senaste hemmamatcher har sett över 2.5 mål, tillsammans med gästernas allt piggar offensiv på sistone med minst två mål gjorda i tre raka matcher gör att det utvalda spelet till över fyra gånger pengarna känns oerhört generöst!

Raka tvåan ligger också på fina 2.45 och det kan vara en idé att även plocka Villareal att göra över 1.5 mål i matchen till 2.50 hos Bet365.com. Celtas Iago Aspas (14 ligamål) blir ibland alldeles för ensam vad gäller målproduktionen och bakom honom har ingen gjort fler än tre mål i ligan. Celtas 44 insläppta på 25 omgångar, trots 39 gjorda mål framåt, imponerar inte och samtliga spel här ovan på Villareal utesluter inte att Celta hittar nätet – det vore snarare bra om de gör det eftersom det då tvingar Villareal att gå framåt för ett andra mål för att vinna matchen!

//Olle @Fotbollsportalen.com

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!