Den här helgen är full av toppmatcher från Europas toppligor och en av de hetaste hittas i Dortmund på Signal Iduna Park där ligafemman Dortmund tar emot serieledande ärekrivalen Bayern München. Matchen har spelstopp 18.30 lördagen den 19 november.

Speltyp: Singel
Kupongens odds: 1.80
Speltips:

  • Dubbelchans, 1X

Senast Dortmund förlorade en hemmamatch i ligan var i April 2015 – för 26 hemmamatcher sedan. Men det var just Bayern (1-0) som åkte härifrån med tre poäng den gången varpå motivationsfaktorn är hög hos hemmalaget som är beslutsamma att inte bara ta in det sex poäng stora försprånget som fortsatt obesegrade Bayern har på dem i Bundesliga utan även revanschera sig för den matchen liksom Super Cup-mötet. Bayern har gjort mål i 19 raka bortamatcher men gick som av en händelse också mållöst senaste gången just här i mars i år. Med en del skador hos båda lagen men ändå väldigt starka trupper och en match av den här digniteten kommer det bli en hel del kamp och målchanser, precis som vanligt, och med den förändring som skett i Bayern München (som du kan läsa mer om i vår matchguide) samt det faktum att de släppt in mål i sju av sina åtta senaste tror jag att hemmalaget är snäppet vassare här.

Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang leder skytteligan på 11 mål, fyra före gästernas Robert Lewandowski. Med så mycket kvalitet på planen är det svårt att gå för eller emot över eller under 2,5 mål men då Dortmund har hemmaplan och pressen så gott som ligger på gästerna, utöver det taktiska, är 1.80 på dubbelchansen riktigt bra. Detta kan sluta oavgjort, som tre av fem inbördes möten, likväl som att båda lagen gör mål samtidigt som det också kan sluta 0-0 vilket varit fallet i två av de tre senaste matcherna lagen emellan. Med viktiga poäng på spel och revansch för hemmalaget, samt en fin svit att bevara för gästerna, tror jag inte att något av lagen är beredda att ge upp poängen här vilket öppnar för ett mycket troligt oavgjort resultat – utan att för den skull sakna målchanser då det trots allt är två mycket offensiva lag i grunden!

Troliga startelvor:

Dortmund:
Bürki; Piszczek, Bartra, Sokratis, Schmelzer; Weigl; Dembéle, Götze, Castro, Schürrle; Aubameyang,

Bayern München:
Neuer; Lahm, Hummels, Boateng, Alaba; Kimmich, Alonso, Thiago; Ribery, Lewandowski, Costa

PS! Du har väl inte missat våra tipsförslag och matchguider?

//Ohlsson @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!