En av toppmatcherna den här helgen hämtas från den spanska huvudstaden där Vicente Calderon agerar värd åt Madrid-derbyt mellan Atletico Madrid och Real Madrid, där femman Atletico siktar på sjätte raka utan förlust hemma mot serieledande Real. Matchen har spelstopp 20.45 lördagen den 19 november.

Speltyp: Singel
Kupongens odds: 1.85
Speltips:

  • Under 2,5 mål i matchen

El Derbi Madrileño bjuder oftast på målsnåla tillställningar med endast tre av de 11 senaste matcherna lagen emellan som gått över tre mål. Atletico förlorade ingen av dessa tre och har sett till ordinarie tid bara förlorat en av 11 inbördes möten. Men eftersom oddset på dubbelchansen 1X är så pass lågt (ca 1.35) ligger det inte mycket till spelvärde där och oddset lär inte heller höjas närmare matchstart oavsett om Antoine Griezmann skulle missa matchen pga skada eller inte (det verkar i skrivande stund ut som att han kommer starta). Ett bättre val är då underspelet som gått in i åtta av 11 matcher som sagt och som har än större chanser att hitta hem här då rollerna ser ut att bli något omvända, med Atletico Madrid det mer offensivare laget med intention att vinna matchen och Real det mer lågt ställda beredda på omställningar vilket du kan läsa mer om i vår matchguide.

Hemmalaget har bara släppt in åtta mål sähär långt vilket är fler än vid samma tidpunkt i fjol, men det är samtidigt också en direkt konsekvens av att de med ett mer offensivt präglat spel blir lite mer sårbara bakåt. Real Madrid har släppt in tio hittills samtidigt som de liksom Atletico gjort en hel del mål framåt. Det är dock försvaren som kommer stå i fokus här med en typisk tät match att vänta dem emellan, där det gäller att hålla misstagen så få som möjligt utan att ge bort fria ytor och löpningar. Gästerna dras också med en del skador och småskavanker på nyckelspelare och har till skillnad från hemmalaget minst lika viktiga matcher de kommande veckorna både i La Liga och Champions league.

Atletico kan dock tänkas spelas en slant här eftersom de vunnit sex raka hemmamatcher, bl a mot Bayern München, och dessutom hållt nollan åtta gånger av 15 möjliga under säsongen såhär långt. Real ställs inför sitt tuffaste test hittills och lagets enda förlust under 2016 sedan Zinedine Zidane tog över klubben kom just mot Atletico. Gästerna har dock kryssat tre av fyra matcher mot ”bättre” lag och 0-0 eller 1-1 är därför ett mer troligt resultat. Underspelet utesluter dock varken de resultaten eller 1-0 och 2-0 för hemmalaget så det oddset på 1.85 rymmer ändå ganska många möjligheter!

Troliga startelvor:

Atletico  Madrid:
Oblak; Juanfran, Savic, Godin, Felipe Luis; Carrasco, Koke, Gabi, Saul; Griezmann, Torres

Real Madrid:
Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Asensio, Kovacic, Modric, Isco; Bale, Ronaldo

PS! Du har väl inte missat våra tipsförslag och matchguider?

//Ohlsson @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!