Bottenmöte väntar på Estadio Municipal de Butarque i utkanten av Madrid där nykomlingen Leganés tar emot Málaga i en riktig sexpoängsfight i spanska La Ligas tidiga söndagsmatch med start 12.00. Seger för hemmalaget tar dem förbi söndagens motståndare som är ett av ligans sämsta bortalag såhär långt och detta gynnsamma utgångsläge tror jag knappast Los Pepineros släpper ifrån sig framför hemmafansen!

Match: Leganés – Málaga
Event: La Liga
Speltyp: Singel
Kupongens odds: 2.30
Speltips: Leganés vinner matchen

Sedan 0-2 förlusten hemma mot Sporting Gijón, en rejäl missräkning sett till hur den matchen utvecklade sig, har Leganés verkligen ryckt upp sig. Knappa förluster mot både Barcelona (1-2) och Valencia (0-1) borta men ett hedersamt kryss senast mot Sevilla (1-1) – tillsammans med två raka hemmasegrar över först Deportivo (4-0) och senare också bottenkonkurrenten Granada (1-0). Fler tappade poäng mot lagen från botten av tabellen är helt enkelt inte acceptabelt och spelartruppen verkar väl medvetna om att fler matcher som den mot Sporting inte får upprepas och mot ett av ligans sämsta bortalag får man ingen bättre chans att rycka ifrån botten.

Gästerna åkte på sin fjärde förlust i rad i ligaspelet, nionde på de 12 senaste matcherna, när nykomlingen Alavés (1-2) gästade dem i förra omgången. Denna bedrövliga formkurva har fått klubbledningen att reagera och ersätta Marcelo Romero efter endast två månader med den tidigare Getafe- och Olympiakos-managern Michel – klubbens tredje manager denna säsong. Hans första match som ansvarig innebar förlust och det kan dröja innan hans metoder tar effekt, varpå en bortaseger vore en riktig skräll för ett lag som ännu inte vunnit på bortaplan och har raden 0-6-8 och målskillnaden 12-26 på 14 spelade bortamatcher i ligan. Huruvida Michel kan få Málaga att inleda matcher bättre utan att släppa in första målet återstår att se men än så länge är i alla fall gästerna det lag som tagit flest poäng från ’losing positions’ i La Liga – 19 stycken.

Hemmaplansfördelen är påtaglig här då endast Sporting utöver topplagen åkt härifrån med tre poäng och med tanke på Málagas nuvarande form är det bra betalt att få över två gånger pengarna på hemmaseger, vilket alltså vore Leganés tredje raka på hemmaplan mycket lägligt före uppehållet – och kan möjligen skapa ett nio poäng stort försprång till Granada under strecket. Seger för hemmalaget skulle dessutom innebära en skön revansch för 0-4 förlusten i oktober som knappast togs emot väl av supportrarna. Det har hänt en hel del i Málaga sedan dess och detta bör ett mer stabilt hemmalag kunna dra nytta av inför EM-kvaluppehållet.

//Olle @Fotbollsportalen.com

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!