Champions League går in i femte omgången av gruppspelet och flera lag har chansen att säkra avancemanget med en match tillgodo. En av dessa är Besiktas som bara behöver en poäng hemma mot tvåan Porto i grupp G för att se till att undvika bl a Manchester-klubbarna i en åttondelsfinal.

Besiktas har varit en av utropstecknen i årets Champions League även om det går lite trögare hemma i Süper Lig där raden 6-4-2 räcker till en tredjeplats, fyra poäng bakom fjolårstvåan Istanbul Basaksehir och Galatasaray. Än så länge är de obesegrade hemma efter sex ligaomgångar och 1-1 mötet med Monaco i förra rundan innebär att de även är det totalt sett i alla tävlingar inräknade i hemmaspelet, med endast tre förluster totalt sett den här säsongen (varav man i två ådragit sig ett rött kort).

Besiktas kontrade fint i returmötet i Portugal som vanns med bekväma 3-1 och med hemmafansen i ryggen lär detta bli en tuff match för gästerna att ta tre poäng från, vilket behövs för att ha chansen på gruppsegern men även för att fortsätta hålla RB Leipig bakom. Hemmalagets Cenk Tosun är i fin form med 9 fullträffar hittills varav åtta har kommit från hans åtta senaste starter.

Att endast PSG och Barcelona släppt in färre mål än Besiktas i UCL och att de har bäst defensivt facit i Süper Lig, tillsammans med matchens avgörande karaktär, gör att vi testar dubbelchansen 1X till godkända 1.55 hos hos Bet365.com. Vill du rygga spelet? Du som registrerar ett nytt konto hos Bet365 får just nu 1.000 kr i bonuspengar på din första insättning!

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!