Hur Napoli bara står som grupptrea med tre inspelade poäng och två matcher kvar är lite av en gåta, men chansen finns fortfarande att knipa andraplatsen före just Shakhtar Donetsk som har Manchester City kvar i sista omgången. En seger med ett par måls marginal kommer troligen bli avgörande för om det blir avancemang eller respass till Europa League.

Serie A:s serieledare, med 34 mål gjorda och bara 9 insläppta efter 13 omgångar, är alltså en missad seger här från att bli utslagna ur Champions League, tack vare bortaförlusten i Ukraina och den missade chansen hemma mot Man City i förra rundan. 2-1 segern mot Milan i helgen lär dock ha stärkt självförtroendet rejält efter en något utplanad formkurva före uppehållet och vi kan mycket väl få se en kraftfull reaktion här, något jag är säker på att manager Maurizio Sarri kräver. Och då kan det bli en jobbig afton för Shakhtar med tanke på Napolis press-spel, snabba och direkta kortpassningsspel och djupledslöpningar.

Fjolårets skyttekung Dries Mertens har noterats för 11 mål hittills under säsongen och har gjort poäng i fyra av sina fem senaste starter, inklusive en assist till det avgörande 2-0 målet mot Milan. Med ett totalt snitt om 2,6 mål per match i Serie A och samtlig fyra gruppspelsmatcher över 2,5 mål är det inte högst troligt att det blir målrikt även här, inte minst om Napoli får in ett mål tidigt i första halvlek. Klarar Shakhtar anstormningen? Nja, jag är högst tveksam då Napoli i sina bästa stunder är ett av Europas allra vassaste offensiva lag, helt i klass med Man City just nu. De har gjort minst två mål i 14 av sina 18 spelade tävlingsmatcher under säsongen och minst tre i 10. Och då det är just mål de behöver är det värst att titta lite extra på Napoli att göra över 2,5 mål i matchen till 2.20 men då jag förväntar mig en anstormning plockar vi istället ut Napoli att göra mål i båda halvlekarna till 1.90 som vi såklart lägger på Bet365.com. Vill du rygga spelet? Registrera ett nytt konto hos Bet365 och få  1.000 kr i bonuspengar på din första insättning

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!