Lyon

Ikväll spelas en ny runda i Europa League och jag har valt ut matchen Lyon – Everton som utgångspunkt för kvällens spel. Matchen spelas i Frankrike och spelstopp för förhandsodds är kl.19.00.

Detta är garanterat ingen önskematch för Liverpool-laget Everton som just nu är inne i en av klubbens absolut mörkaste perioder de senaste decennierna. Manager Koeman har fick lämna klubben efter en bedrövlig ligainledning och tillfälliga managern Unsworth (kommer från de egna leden) har inte lyckats fått den direkta effekten man ibland kan se hos lag som byter tränare. Hans första två matcher har slutat med förlust och ingenting tyder på att han kommer att kunna göra underverk med det material han har till hands.

Lyon tar emot Everton i egenskap av gruppetta och man kommer från en stark start i EL och i Ligue 1. Man har inte förlorat på hemmaplan sedan i april 2017 och den enda förlusten i ligan den här säsongen har kommit mot PSG. Det är med andra ord ett ruggigt formstarkt lag som tar emot ett lag som representerar den raka motsatsen just nu.

Lyon gör det första målet i 82% av sina matcher och det visar att man alltid är starka direkt när matchen startar. Man går för att ta kommandot i sina matcher och man kommer garanterat att göra detsamma här. Därtill har man tagit ledningen i första halvlek i 55% av sina matcher och mot ett Everton som har haft en förmåga att släppa in tidiga mål hela säsongen bör det bli relativt enkelt.

Jag spelar Lyon leder i halvtid till 1,90 gånger pengarna och jag placerar spelet hos Bet365.com. Vill du rygga spelet?

Du som registrerar ett nytt konto hos Bet365 får just nu 1.000 kr i bonuspengar!

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.