Det är fortsatt jämnt om andraplatsen i Grupp A bakom Manchester United och anledningen till detta är såklart CSKA Moskvas överraskande bortaseger över Basel i förra rundan. Basel behöver således ta poäng här för att ha chans på avancemang och kan utnyttja det faktum att Europa League-mästarna United mer eller mindre är klara för åttondelen.

De schweiziska mästarna har än så länge avancemanget i egna händer då de står på samma poäng men med bättre målskillnad än CSKA, och behöver en bra prestation mot José Mourinhos United som säkerligen kommer rotera sin breda trupp här trots att de behöver en poäng för att garantera en slutspelsplats. Fokus lär ligga först och främst på ligamötet med Brighton på helgen vilket öppnar för bl a Victor Nilsson-Lindelöf som blandat och gett i Uniteds backlinje liksom formsvaga Henrikh Mkhitaryan och Jesse Lingaard som knappast är deras vassaste offensiva vapen för tillfället. Gästerna har dock ingen anledning att gå för 0-0 och stänga matchen här utan vi kommer nog få se en rätt offensiv uppställning ändå, och att Basel ska kunna göra match av det här tror jag utan tvivel.

De har hemmaplan, stor motivation att inte förlora och kan låta United hålla i bollen för att utnyttja de lägen som kommer uppstå – precis som de gjorde mot ett håglöst Benfica som var här under matchdag två där snabba spelare som Dimitri Oberlin glänste. I sista omgången spelas returen medan CSKA har United borta, så en seger här kan vara både ett måste och en nödvändighet för att fortsatt ha ett bra utgångsläge. Tredjeplatsen ger som bekant Europa League vilket inte är omöjligt ens för Benfica om de vinner sina två sista matcher – vilket innebär att en poäng här kan vara guld värt.

Hemma i Schweiz har Basel halkat efter Young Boys men är ändå obesegrade i sju raka matcher, med en målskillnad om 26-14 efter 15 omgångar. Att de gör mål i matchen är troligt med tanke på den förväntade backlinjen i United och då de måste vinna. De har ännu inte gått mållösa hemma och att vi får 1.90 på att båda lagen gör mål i matchen hos Bet365.com är taget. Vill du rygga spelet? Registrerar du ett nytt konto hos Bet365 får du 1.000 kr extra i bonuspengar på din första insättning!

Dela