En av flera fina matcher att se fram emot på söndag den 5 november är den på Wembley mellan Tottenham, färska från säkrandet av avancemang i Champions League i veckan, och jumbon Crystal Palace som är dagens tidiga matchstart 13.00. 

Tottenham besegrade Real Madrid i veckan vilket innebar avancemang till åttondelsfinalerna, något som skapar lite nödvändigt andrum och fokus åt ligaspelet för manager Pochettino. Förlust senast mot Man United tillsammans med uttåget ur Ligacupen mot West Ham, vilka sammanföll med Harry Kanes skadekänningar, har gjort sitt för formkurvan på Spurs. Här är dock Kane tillbaka och jagar sitt 14:e mål för säsongen och när nu även Dele Alli verkar närma sig fjolårsformen är det hög tid att Tottenham får allt att stämma en sån här match på ”hemmaplan”. Burnley och Swansea har bägge plockat varsin poäng här men i det skick Crystal Palace är i för tillfället är jag inte särskilt orolig.

Crystal Palace ligger sist i tabellen med bl a fem raka bortaförluster med 0-12 i målskillnad. Nye managern Roy Hodgson har fått viss stabilitet men det kommer inte räcka till i den här typen av matcher. Spurs har å sin sida bara släppt in sju mål hittills och har tack vare nye Davinson Sanchez lyckats implementera en väl fungerande trebackslinje som kan bygga vidare på fjolårets defensiva stabilitet. På tal om ifjol, Palace förlorade 10 av sina 19 bortamatcher i ligan med i snitt två mål per match insläppta medan Spurs gick obesegrade hemma (förvisso på White Hart Lane) med 47-9 i målskillnad.

Jag spelar Tottenham att vinna och hålla nollan till 2.10 gånger pengarna hos Bet365.com. Vill du rygga spelet? Du som registrerar ett nytt konto hos Bet365 får just nu 1.000 kr i bonuspengar på din första insättning!

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!