Steven Gerrard lägger skorna på hyllan

0
261

Efter 19 år som professionell fotbollsspelare har Steven Gerrard beslutat sig för att sluta och sätter därmed punkt för en fantastisk karriär som sett honom vinna nio troféer och spela över 700 matcher för Liverpool.

Att fotbollsspelare kommer och går är något man som supporter måste lära sig att leva med men vissa kommer en ändå närmare än andra, och Steven Gerrard är onekligen en av dem. Egenfostrad kapten med legendstatus i Liverpool och en nyckelfigur på många sätt, med ett målsnitt som likt Frank Lampard är anmärkningsvärt. Gerrard, som dock aldrig fick vinna ligan med Liverpool trots den så lilla marginalen 2013-2014, gjorde hela 186 mål för Liverpool (som du kan se här) innan han tog klivet över till USA och LA Galaxy, där han spenderat de två sista åren som spelare innan han nu alltså lägger skorna på hyllan. Så vad väntar nu för 36-årige Gerrard?

Som så många andra forna spelare och främst lagkaptener siktar även Steven Gerrard på att inom kort göra debut som manager. Det talades nyligen om att MK Dons var ett alternativ men engelsmannens första klubb att ansvara för ser alltså ut att bli en annan, samtidigt som det inte är uteslutet att han kommer ta en roll inom Liverpools coach-team bakom Jürgen Klopp. Han säger själv att:

”I feel lucky to have experienced so many wonderful highlights over the course of my career. I have had an incredible career and am thankful for each and every moment of my time at Liverpool, England and LA Galaxy. I fulfilled my childhood dream by pulling on the famous red shirt of Liverpool. I am excited about the future and feel I still have a lot to offer the game, in whatever capacity that may be.”

Gerrards erfarenhet både som spelare på hög klubbnivå men även inom landslaget, där han var kapten i tre av de sex mästerskap han spelade, är en bra grund att stå på inför övergången till management. Med 114 landskamper på listan, fjärde mest i Engelska landslaget, och tre europacup-finaler varav två Champions League-finaler kommer Gerrard med bagaget fullt av matcher på den absolut högsta europeiska nivån. Den magiska kvällen i Istanbul mot Milan är kanske höjdpunkten i engelsmannens långa karriär som varit framgångsrik på samtliga håll, och även om han aldrig fick vinna ligan kom han tvåa tre gånger och blev invald i årets lag i Premier League åtta gånger på hans 17 säsonger. Räcker det för att lyckas och för att Steven Gerrard ska bli lika framgångsrik och hyllad som han var som spelare?

The Best There Is. The Best There Was. And The Best There Will Ever Be.

//Ohlsson @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!