Hem Stryktipsförslag med Topptipset

Stryktipsförslag med Topptipset

Letar du efter Sveriges bästa stryktipsförslag till “stryket på lördagar” och Europatipset till söndagar? Det vi på Fotbollsportalen har valt att rikta in oss mot är det numera stående inslaget Topptipset från Svenska Spel. Till skillnad mot många andra som presenterar tipsförslag till 8-matchers kupong så gör vi det i form av en liten duell mellan oss på sajten. Vi håller upplägget enkelt och presenterar en kortare motivering till våra respektive spel.

Nedan presenteras veckas tipsförslag;

Tips från: Anton ``Raketos`` Lilja

Tips från: Olle ``JogaBonito`` Lilja

Så blir du en bättre tippare

Nedan har vi gått igenom några självklara ingredienser som vi anser ska finnas med i tipsförslag som riktar sig mot Topptipset, Stryktipset och Europatipset. Vi bygger våra åsikter på egen erfarenhet av svenska tipsspel och speltips till 1X2 och nedanstående sektioner är skapade för att göra dig mer påläst och för att ge dig bättre förutsättningar att bli en bättre tippare. Det huvudsakliga budskapet som presenteras går även att applicera mot Topptipset och andra poolspel från svenska aktörer.

Research

Ett bra stryktipsförslag till Stryktipset och Europatipset ska vara baserat på grundlig research som sträcker sig längre än 2-raders matchanalyser. Att göra research ska också innebära sammanställning och granskning av olika media från olika länder vilket ska synas i analysen, med aktuell fakta och statistik som du inte hittar på egen hand via mer kända svenska medier som t ex Sportbladet och Expressen. Matcherna på Stryktipset kommer i stort sett alltid från England och då bör ett bra tipsförslag innehålla naturliga kopplingar till aktuell engelsk media, t ex i form av uttalanden från tränare.

Analys

Att göra sin research är en sak, att analysera den fakta och statistik man fått fram är en annan. Om du vill ha ett stryktipsförslag av högsta klass så ska du se till att läsa ett som innehåller en analys som blandar “expertens” egen kunskap, passion och insikt med aktuell fakta, statistik och information. Om du ramlar över ett tipsförslag som innehåller analytiska termer som “brukar vara bra hemma så vi spikar dem…” så gör du klokast i att lämna sidan du befinner dig på. En analys ska grunda sig på en expertens egen sammanställning av olika fördelar, nackdelar och faktorer. Ett bra resultat av sådant resonemang kan omöjligt uttryckas i en mening som ovan varpå det är läge att titta djupare på ordvalen.

Teckenplacering

Nyckeln för ett bra tipsförslag till såväl Stryktipset från Svenska Spel som Europatipset är också en sund teckenplacering och fördelning som står i relation till bakomliggande research och analys. Även om det låter självklart så finns det många exempel där så kallade “tipsexperter” talar starkt för att matchen borde sluta med hemmaseger, i vissa fall så starkt att det inte finns ett enda ord som talar emot en säker seger för hemmalaget, bara för att likväl plocka med en gardering som går helt emot (1-2:a). Tumregeln här lyder att ett bra tipsförslag innehåller motivering till sin teckenplacering och om experten rekommenderar en 1:a och en 2:a som tecken i samma match så ska det finna sen tydlig koppling. Springer du på tipsförslag som placerar ut tecken utan egentlig motivering gör du bäst i att leta någon annanstans.

Garderade tipskuponger

Avslutningsvis är det också värt att nämna att ett bra stryktipsförslag till Stryktipset bör ha en sund och ekonomiskt förmånlig utgångsrad på kupongen. Det finns ett stort antal sajter som presenterar stora, garderade system för flera hundratals kronor och som tror att det ger systemet legitimitet. Det finns även de som tipsar om R- och U-system som endast innehåller två eller tre spikar på kupongen. Sådana system är endast komponerade för att dölja en bristfällig research, analys och kunskap från experten i fråga. Dock ska det samtidigt tilläggas att tipsförslag kring ett R-system eller U-system också kan vara helt legitimt, men då ska det vara billigt i förhållande till vinstchans och det ska vara anpassat för kupongens matcher och svårighetsgrad.

Förhoppningsvis har den här texten gjort dig som läsare lite mer insatt och påläst när det kommer till stryktipsförslag till svenska tipsspel.

Nu kör vi – mot full pott!