Svenska supporterklubbar för engelska lag

Håller du på ett fotbollslag och vill hitta en svensk supporterklubb för ett engelskt lag som låter dig dela din passion tillsammans med andra supportrar? Kanske klappar hjärtat lite extra för ett lag från Premier League eller från någon av de många serierna i engelsk fotboll Här har vi listat Sveriges största och bästa supporterföreningar. Somliga är mer nationella medan andra har fått statusen som “Sveriges officiella supporterklubb.”

Engelska lag med svenska supportgrupper

Leeds United FC

Besök supporterklubben – LUSS.se

Leeds FC i Sverige

Leeds United är kanske ingen riktig svenskklubb i den bemärkelsen att vi haft stora stjärnor som representerat klubben. Bortsett från Brolin som gjorde en kort men minnesvärd (på många sätt) sejour i klubben så har endast ett fåtal spelare representerat klubben på Elland Road. Frånvaron av svenska spelare i Leeds är dock inget som påverkar förhållandet mellan klubb och svenska supportrar. Hos supporterklubben LUSS kan alla Leedssupporters bli medlemmar och stötta sitt lag i med- och motgång. På sajten finns allt ifrån reseberättelser, matchresor, nyheter och artiklar samt ett uppstyrt forum där alla Leedsfantaster kan ventilera sina tanker och känslor.

Är du mer nyfiken på vad LUSS har att erbjuda dig så finns lite mer matnyttig information i den här artikeln om Leeds svenska supporterklubb.


Liverpool FC

Besök supporterklubben – LFC.nu

Lfc.nu

Liverpool Football Club är utan tvekan den klubb från England och Premier League som har flest svenska supportar i Sverige. Supporterklubben drivs kommersiellt från en egen domän och man har genom åren utvecklats från en mindre sajt med nyheter och matchrapporter till att vara en fullfjädrar supportersajt som också blivit invald som Liverpools officiella supporterklubb i Sverige.

I dagsläget har dock sajten fått stor konkurrens från olika grupper på sociala media samt från andra fotbollssajter och bloggar. Många besökare har valt att lämna LFC.nu då man tydligt har bytt inriktning och syfte. Väldigt mycket av det som en gång var kärnan på LFC.nu – artiklarna, krönikorna och  texterna i allmänhet, har numera bytts ut mot kommersiella inslag som exempelvis fokus på olika medlemspaket, samarbetet med Sam Dodds, spelbolag och andra annonsörer. Man har till viss del försakat innehållet till förmån för att tjäna pengar och det har och får effekt. Loppet är dock inte kört och vi på Fotbollsportalen är övertygade om att LFC.nu kommer att hitta en fungerande balans mellan kommers och innehåll. Förhoppningsvis gör man det innan allt för många besökare sviker i långa loppet eller innan någon annan aktör får för sig att slå upp portarna för en ny LFC-supporterklubb i Sverige!


Stoke City

Besök supporterklubben – SwedishStokies.se

Stokies

Många tror kanske att Stoke är ett engelskt fotbollslag som endast har sina fans och supportrar på hemmaplan? Så är det dock inte fallet utan Stoke har med sin egen speciella charm lyckats attrahera supportrar även utanför sin hemstad som numera förknippas lika mycket med det stora spelbolaget Bet365 (Stokes officiella huvudsponsor).

Oavsett vad du gillar med Stoke City eller “The Potters” som de också kallas så finns det en plats för dig som supportermedlem hos den Stoke´s svenska supporterklubb SwedishStokies. Där kan du ta del av allt som rör Stoke, både på och utanför planen. Läs om Silly Season-rykten, nyheter om laget, ta del av säsongens spelschema och annan härlig kuriosa. Man erbjuder också en härlig supportershop som låter dig köpa din egen matchtröja eller annan “gear” som gör dig till en i Stoke-gänget.

SwedishStokies erbjuder även ett medlemskap som ger härliga förmåner.