Svenska supporterklubbar för engelska lag

Håller du på ett fotbollslag och vill hitta en svensk supporterklubb för ett engelskt lag som låter dig dela din passion tillsammans med andra supportrar? Kanske klappar hjärtat lite extra för ett lag från Premier League eller från någon av de många serierna i engelsk fotboll Här har vi listat Sveriges största och bästa supporterföreningar. Somliga är mer nationella medan andra har fått statusen som ”Sveriges officiella supporterklubb.”

Engelska lag med svenska supportgrupper

Leeds United FC

Besök supporterklubben – LUSS.se

Leeds FC i Sverige

Leeds United är kanske ingen riktig svenskklubb i den bemärkelsen att vi haft stora stjärnor som representerat klubben. Bortsett från Brolin som gjorde en kort men minnesvärd (på många sätt) sejour i klubben så har endast ett fåtal spelare representerat klubben på Elland Road. Frånvaron av svenska spelare i Leeds är dock inget som påverkar förhållandet mellan klubb och svenska supportrar. Hos supporterklubben LUSS kan alla Leedssupporters bli medlemmar och stötta sitt lag i med- och motgång. På sajten finns allt ifrån reseberättelser, matchresor, nyheter och artiklar samt ett uppstyrt forum där alla Leedsfantaster kan ventilera sina tanker och känslor.

Är du mer nyfiken på vad LUSS har att erbjuda dig så finns lite mer matnyttig information i den här artikeln om Leeds svenska supporterklubb.


Stoke City

Besök supporterklubben – SwedishStokies.se

Stokies

Många tror kanske att Stoke är ett engelskt fotbollslag som endast har sina fans och supportrar på hemmaplan? Så är det dock inte fallet utan Stoke har med sin egen speciella charm lyckats attrahera supportrar även utanför sin hemstad som numera förknippas lika mycket med det stora spelbolaget Bet365 (Stokes officiella huvudsponsor).

Oavsett vad du gillar med Stoke City eller ”The Potters” som de också kallas så finns det en plats för dig som supportermedlem hos den Stoke´s svenska supporterklubb SwedishStokies. Där kan du ta del av allt som rör Stoke, både på och utanför planen. Läs om Silly Season-rykten, nyheter om laget, ta del av säsongens spelschema och annan härlig kuriosa. Man erbjuder också en härlig supportershop som låter dig köpa din egen matchtröja eller annan ”gear” som gör dig till en i Stoke-gänget.

SwedishStokies erbjuder även ett medlemskap som ger härliga förmåner.