Pontus Jansson vann ”Player of the month” i Championship för december månad. Hans match senast mot Rotherham gjorde även att den omtyckta svenskan aktiverade en klasul som gör att Leeds United kan köpa loss honom från Torino. Fotbollslivet leker just nu för Jansson, men hur går det för andra svenskar i ligan?

I Leeds spelar även den före detta Kalmar FF spelaren Marcus Antonsson. Han fick en smakstart på sin karriär i den engelska klubben när han i augusti vann ”Leeds United player of the month” Efter det har det varit tyngre. I ligan har han inte gjort mål sen 20e augusti och han har inte startat en match sen 13e september.

Gustav Engvall lämnade IFK Göteborg för Bristol City. Där fick han direkt jobbig konkurrens av Chelsea-lånet Tammy Abraham som gjorde sex mål på de sju första matcherna. Totalt har Abraham gjort 14+3 i ligan och för Engvall har det därmed blivit tufft med speltid. Svensken har fått sammanlagt 40 minuters ligaspel och det är allt annat än bra. Frågan är om Bristol har en plan för svensken, för annars kan det snart vara läge att se sig om efter en annan arbetsgivare. Kanske får han chansen nästa säsong när Abraham återvänder till Chelsea.

För bröderna Olsson har det blivit desto mer speltid. Martin har gjort 19 framträdanden för sitt Norwich samtidigt som Marcus har fått 13 matcher för Derby. Båda spelar i lag som slåss om uppflyttning i år.

Leeds United möter Cambridge på bortaplan i FA-cupen på måndag kväll. Pontus Jansson kommer med största sannolikhet finnas med i startelvan och förhoppningsvis kanske Marcus Antonsson också kan få en ny chans från start.

Dela