Sveriges match mot England blev en sorglig drabbning för alla svenskar. England var tyvärr numret för stort och vann rättvist denna match. Sverige hade stora bekymmer att komma in i matchen och det låga tempot gjorde att Sverige inte kunde ta vara på Englands misstag. 

Sverige hade gjort två byten från den förra matchen där Sebastian Larsson ersatte Gustav Svensson och Emil Krafth ersatte Mikael Lustig. England ställde upp med samma lag som i det tidigare mötet mot Colombia.

Matchen inledde ganska tempofattigt där båda lagen stod för flera misstag. Sverige växte in i matchen och hade en god kontroll över den. Det fanns väldigt få chanser i inledningen  där två långskott av Viktor Claesson respektive Kane var de ända chanserna som gick att ta på. Efter 30 minuter skapades en farlig målchans och det är på en hörna som slogs  av Ashley Young som Harry Maguire knoppade in 1-0 på. Raheem Sterling skulle få den sista chansen i halvleken när han tar en djupledslöpning och blir friställd men Robin Olsen och Andreas Granqvist klarar av att reda ut situationen.

I den andra halvleken drogs tempot upp och det ledde till att Sverige skapade fler målchanser. Marcus Berg nådde högst på ett inlägg av Ludvig Augustinsson och var centimeter ifrån att kvittera. I den 59 minuten skulle Dele Alli krossa de svenska drömmarna genom att nicka in ett inlägg från Jesse Lingard och fastställde slutresultatet 2-0. Sverige var dock nära att reducera när Berg avslutade men Jordan Pickford var ännu denna gång i vägen. Det sista ordentliga läget skulle komma av  Claesson när han avslutar i straffområdet men åter står Pickford i vägen.

Tyvärr så tar Sveriges VM resa slut här men laget står för en fantastisk resa och presterar över allas förväntningar.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.