Sverige är klara för kvartsfinal efter att Emil Forsberg skjutit Sverige till en 1-0 vinst mot Schweiz. Detta är Sveriges största framgången i ett världsmästerskap på 24 år. 

Inför matchen fanns det tre spelare som var avstängda Sveriges Sebastian Larsson och I Schweiz var Stephen Lichtsteiner och Fabian Schär avstängda.

Sverige inledde matchen bra där man var det ledande laget i antalet skapade målchanser. Man var återigen taktiska i försvaret och utnyttjade motståndarnas misstag. Berg skapade den första målchansen när han väggspelade med Toivonen förbi försvaret men tyvärr så fick han en dålig träff och bollen gick utanför. Någon minut senare dök en dubbelchans upp när Sommer rensade bollen vilket slutade med att Berg skjuter på en täckande spelare och Ekdal tar returen på ett volleyskott som gick högt över. I den tjugoåttonde minuten slog Mikael Lustig ett inlägg mot bortre stolpen som Albin Ekdal klippte till på volley men bollen gick högt över mål. Schweiz hade inte så mycket att komma med den första halvleken. Blerim Dzemaili fick dock en halvchans i den trettioåttonde minuten när han tog ett avslut utanför straffområdet men bollen gick högt över målet.

I andra halvlek fortsatte Sverige på det inslagna spåret och hade övertaget men Schweiz var vassa när dom kom runt på kanterna och slog inlägg. I den sextiosjunde minuten fick så Emil Forsberg bollen utanför straffområdet och sköt på en täckande spelare bollen in i mål. 1-0 till Sverige! Detta resultat stod sig matchen ut trots hög press från det Schweiziska laget.

Sverige har överträffat alla förväntningar i den här turneringen och vem vet var detta kommer att sluta. Som Toivonen säger på Twitter: ”Mums” tillsammans med en bild på en schweizernöt-chokladkaka!

Kvartsfinalen kommer att spelas den sjunde Juli klockan 16:00.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.