Inför mötet mot Mexiko så hade Sverige allt i egna händer, avancemang skulle det bli vid vinst mot Mexiko och gruppseger skulle det bli beroende på  om Tyskland vann och målskillnaden där emellan. 

Sverige startade matchen med liknande taktik som de två tidigare matcherna. Man växde snabbt in i matchen och var det laget som skapade de stora chanserna. Det fanns många bra lägen att göra mål på som när Berg sköt utanför, Granqvist var centimeter från att peta in den och Forsbergs frispark. Den enda riktiga chansen Mexiko skapa var när Claesson slog en felpass i defensiv zon men Mexiko lyckades inte förvalta det läget. Trots alla chanser och en potentiell straffsituation så är det mållöst efter första halvlek.

I andra tog det bara fem minuter innan Augustinsson sköt in bollen på ett inlägg av Berg. I 62 minuten blir Berg fälld och domaren pekar på straffpunkten. Kaptenen Andreas Granqvist förvaltar det genom att dunka in bollen i vänstra krysset  trots psykningar av Ochoa och Layun. I 74 minuten fastställer Mexikos Edson Alvarez slutresultatet genom en misslyckad rensning som resultera i ett självmål.

Samtidigt som Sverige körde mötte Tyskland Sydkorea i en avgörande match för Tyskland.  Ännu en gång så hade Tyskland stora bekymmer med målskyttet. Första målet kom i 92 minuten men då av Sydkoreas Kim. I den 96 minuten tappar Neuer bollen i ett anfall och Sydkorea lyfter långt på Tottenhams Son som bara kan lägga in den och fastställa slutresultatet 2-0.

Dessa resultat leder till att Sverige vinner gruppen och Mexiko blir tvåa. Sist i gruppen kom världsmästarna Tyskland som avsluta en dålig VM-kampanj på värsta tänkbara sätt genom att förlora mot 57 rankade Sydkorea.

Klockan 20:00 drar de sista matcherna i grupp E igång och dom som kommer tvåa i den gruppen kommer att ställas mot Sverige i åttondelsfinalen. I grupp E har tre lag chansen att ta sig vidare och möta Sverige: Brasilien, Serbien och Schweiz.

Sveriges åttondelsfinal kommer att spelas den 3 Juli klockan 16:00 och kommer att sändas på Tv4 respektive Cmore.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.