På söndag klockan 15:00 så är det dags för den sista omgången i Premier League och en vinnare ska koras. Det var fem år sen sist Premier League avgjordes under den sista omgången och då var det också Liverpool och Manchester City som slogs om titeln.

Manchester City spelar borta mot Brighton som redan lyckats lösa ett Premier League kontrakt till nästa säsong. Liverpool ställs mot succélaget Wolves på hemmaplan. Wolves kommer till mötet med en stark form där de vunnit 4 av sina 5 senaste Premier League matcher.

City kommer till Falmer Stadium med en stark form där de vunnit 14 av deras senaste matcher i ligan. Brightons form är betydligt sämre dom har inte vunnit på deras 9 senaste matcher i ligan. På förhand är City storfavoriter men samtidigt hade det inte vart första gången ett lag faller på mållinjen. City kommer att få klara sig utan två av deras mittfältsgeneraler Kevin de Bruyne och Fernardinho. Brighton har inga spelare sladdade. Trots Citys skadeproblem så känns det på förhand omöjligt att City ska kunna tappa poäng här.

Liverpool kommer till mötet efter en makalös match mot Barcelona i tisdags där de lyckas vända ett 3-0 underläge till 4-3. Liverpool kommer till mötet med 5 viktiga spelare borta till matchen mot Wolves Robertsson, Keita och Lallana det är osäkert ifall Firmino och Salah kommer till spel tills söndag. Wolverhampton kommer till Anfield med hela sin trupp tillgänglig. Detta möte känns betydligt mer jämnt på förhand än City-Brighton. Wolves har slagit samtliga topplag i Premier League förutom City. Wolves kommer till mötet med tre raka vinster i ligan och Liverpool kommer till mötet med 8 raka vinster i Ligan.

Båda matcherna drar igång på söndag klockan 15:00 och spelas på Anfield och Falmer Stadium.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.