Nu har vi kommet fram till sista delen av framträdande personer i Premier League den här säsongen och den här gången rör det sig om tränarna. Vilka har utmärkt sig lite extra i år?

Antonio Conte
Chelsea går som tåget och mycket är Antonio Contes förtjänst. Trots att han har ungefär samma trupp som Chelsea vann ligan med för två år sen så har han infört nytt mod och nytt självförtroende i truppen. Började säsongen knackigt men efter att ha gått tillbaka till grunderna som han känner sig bekväm med så har Chelsea radat upp fina resultat och sprungit iväg i ligan. Spelare som Moses och Alonso har fått ordentliga genombrott och Hazard och Costa har hittat tillbaka till formen. En riktigt stark debutsäsong från Conte i Premier League och det ska bli spännande att se hur han klarar Champions League nästa säsong.

Sean Dyche
Än så länge har långsiktighet betalat sig för Burnley och i dagens fotbollsvärld så är det kul att se. Dyche åkte ut med Burnley men fick nytt förtroende, tog klubben tillbaka till finrummet och går nu mot ett säkrat kontrakt i Premier League. Väldigt starkt med tanke på spelarmaterialet och förutsättningarna och skulle Burnley klara sig kvar i år så är det en ordentlig bedrift. Skulle Dyche klara sig i ett bättre lag? Kanske inte, men han gör det riktigt bra i Burnley och det räcker mycket väl!

Ronald Koeman
Everton kanske inte har gjort en fantastisk säsong, men klubben slutade på en elfte plats förra säsongen och var otroligt ojämna. Koeman har väckt nytt liv i spelarna och tagit klubben tillbaka dit man hör hemma – strax bakom toppen. Koeman är en duktig tränare och på sikt kan Everton vara med och utmana högre upp men då behöver man få behålla sina spelare. Frågan är ju om ens Koeman stannar?

Paul Clement/Marco Silva
Dessa herrar kanske inte borde vara med på listan då dom inte fått en hel säsong på sig, men faktum är att de tog över två dödsdömda lag och har tagit upp dom i en position där de har alla förutsättningar för att klara kontraktet och bara det är en prestation i sig. Kanske slutar det med att Swansea och Hull åker ut men fortfarande känns det som att tränarna har gjort det dom har kunnat och gett klubbarna en ärlig chans att faktiskt kämpa om kontraktet in i det sista. Det trodde man inte vid jul.

Bubblare: Jürgen Klopp, Tony Pulis, Mauricio Pochettino, Eddie Howe

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.