Fotbollshelgen som var innebar att tre nya klubbar nu ser sig om efter en ny manager efter att först Norwich sparkat Alex Neil, Derby fått nog av Steve McClaren för en andra gång och Wigan blivit desperata i botten av tabellen då man inte ansett Warren Joyce tillräckligt lämplig att rädda laget kvar. Som läget är nu är det endast fyra lag i Championship som har en manager som lett sina lag en hel full säsong; Preston, Brighton, Ipswich och Sheffield Wednesday. So whats next? Och vem är snabbast och mest attraktiv för Gary Rowett som varit utan jobb sedan december?

Ett av de hetaste manager-namnen i England är utan tvekan Gary Rowett som kopplats samman med en rad klubbar, däribland Arsenal men först efter att Wenger lämnat efter säsongen, och engelsmannen lär kunna välja och vraka bland erbjudanden både nu men också i sommar. En trevlig sits för en manager att sitta i men samtidigt dåliga nyheter för bl a Derby som sett till trupp och klubborganisation borde ligga bäst till att lyckas locka Rowett trots att playoff-drömmen i princip är bortblåst. Det som talar för att det blir just Derby är framförallt det faktum att Rowett bor i Derby och att den forne försvararen spelade 120 matcher på tre säsosnger för The Rams mellan 1995-1998. Men Norwich är lite i samma sits som Derby men med fler spelare som har Premier League-rutin och rykten gör gällande att han redan varit i samtal med The Canaries – efter att ha tackat nej till skottska Rangers tidigare den här månaden.

Men om Derby lyckas norpa Rowett, vem finns kvar åt Norwich? Det talas främst om Mark Warburton eller Alan Pardew där den senare ligger bäst till trots att han enligt uppgifter helst vill ha en ny chans i Premier League efter att ha fått sparken av Crystal Palace tidigare under säsongen. Norwichs potential sägs vara den största anledningen till att Pardew ändå överväger att ta över klubben om ett erbjudande skulle dyka upp. Warburton, som nyligen lämnade skottska Rangers, är troligen ett mer realistiskt mål för The Canaries eftersom de tidigare varit ute efter honom innan de anställde Alex Neil 2015 och innan han kom till Rangers gjorde Brentford till en playoff-utmanare i Championship – där nuvarande Norwich-spelaren Alex Pritchard var en av klubbens starkast lysande stjärnor. Min gissning är att vi redan innan helgen blivit presenterade för en ny manager både i Derby och Norwich då effekten av en ny manager möjligen kan sporra båda klubbarna att ta in det tio respektive åtta poängs försprång Sheffield har på dem från den sista playoff-platsen. Med tanke på just Sheffields men även tabellfemman Readings nuvarande form, där framförallt Reading svajar rejält, är förr snarare än senare rätt väg att gå för både Derby och Norwich om det ska gå att sätta press till sista matchdagen om de fyra playoff-platserna och möjligheten att ta klivet upp till Premier League.

//Olle @Fotbollsportalen

Dela
Följer Premier League och Serie A mestadels men missar aldrig en Champions League-midweek. Föll för fotbollens charm och passion snarare än ett specifikt lag och bygger livet och vardagen efter lördagstraditionen!

1 kommentar

  1. Intressant läsning, kul med lite stråklastare på Championship och det bisarra tränarfokuset man har i den divisionen.

Comments are closed.