Chelsea vann Premier League förra säsongen och nu börjar satsningen mot att kunna slåss på flera fronter samtidigt nästa säsong. Nu ryktas en stark trio vara på väg till klubben för en total summa på 125 miljoner pund.

Den defensiva mittfältaren Tiemoue Bakayoko hade en lysande säsong i fjol i AS Monaco i den franska ligan. Med sin fysik och sitt lugn har han förmågan att dominera centralt och det har inte gått obemärkt förbi. Enligt uppgifter så ska Bakayoko ersätta Matic och därmed bilda mittfält med Kanté.

Antonio Rüdiger har haft en bra säsong i Roma och spelar just nu i Confederations Cup. 24-åringen ryktas bort från Italien och Chelsea sägs ligga närmast en underskrift. En duktig och utvecklingsbar spelare som troligen skulle gå in i trebackslinjen i Chelsea och göra det bra. Men kommer Romas nya sportchef Monchi verkligen släppa Rüdiger?

Sist men inte minst så rör det sig om vänsterbacken Alex Sandro från Juventus som ska ge Marcos Alonso konkurrens som wingback på vänsterkanten. Brassen gjorde 10 poäng totalt förra säsongen och är både duktig offensivt och defensivt. Det sägs även att Alex Sandro kan bli Chelseas dyraste spelare någonsin och kan kosta upp mot 60 miljoner pund. Sandro är en riktigt duktig spelare men är han verkligen värd den höga summan?

Om detta slår in så är det tre spelare som troligen skulle kliva in i startelvan och göra laget bättre. Även om jag håller Matic högt så tror jag att Bakayoko på sikt kommer göra mer nytta och komplettera Kantés styrkor och svagheter på ett bra sätt. Rüdiger ger ytterligare fysik och tyngd till en redan stark backlinje och Alex Sandro erbjuder alternativ till Marcos Alonso. Intressant helt klart, men frågan är om affärerna kommer gå genom?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.