Argentina har inlett VM svagt med att spela lika mot Island i första matchen. Sedan i andra matchen blev man utspelade mot Kroatien som komfortabelt vann med 3-0. Den här inledningen har fått truppen att vända sig emot tränaren Jorge Sampaoli. 

Argentina har fortfarande chans att gå vidare från gruppen efter att Nigeria slog Island under fredagen med 2-0. För att Argentina ska gå vidare gäller det att man vinner mot Nigeria och att Island inte vinner mot Kroatien som redan är vidare från gruppen. Dock så kan uppgiften bli svårare än vad man förväntat sig då det inte direkt råder någon harmoni i det argentinska lägret. Truppen ska ha gått emot tränaren och kräver att han ska sparkas. Spelarna ska nämligen gått ut och sagt till det argentinska fotbollsförbundet att de tappat förtroendet för tränaren och kräver en ersättare. Truppen vill att man ska anlita Jorge Barruchaga som var med och vann VM som spelare 1986.

Enligt journalisten Mootaz Chehade som för närvarande är på plats och bevakar VM i Ryssland som säger att spelarna nu bestämt sig för att bryta kontakten med Sampaoli och istället ska spelarna själva ta ut truppen till den avgörande gruppspelsmatchen.

Den tidigare landslagsspelaren Ricardo Giusti går ut med liknade uppgifter och säger att spelarna tar ut truppen till matchen själva och att Sampaoli inte gör det men att han får sitta på bänken om han vill.

Den avgörande matchen mot Nigeria kommer att spelas på tisdag klockan 20:00.

 

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.