Vem har inte spelat Football Manager – världens bästa managerspel online? Det klassiska spelet är lika aktuellt idag som under tiden då allt började som ett textbaserat 2D spel och då spelet gick under namnet ”Championship Manager”.

Svenska fotbollsfans har sedan många år haft det förspänt när det kommer till Football Manager, exempelvis genom communites via FMsideline.se, samt en fullt utvecklad svensk översättning av spelet. Supporterskaran är stor och förutom att svenska spelare har varit med och tagit fram översättningar till spelet har aktörer som FMsideline sedan länge erbjudit scoutrapporter, taktikförslag, spelarprofiler och en mängd annat som gör spelet lite mer autentiskt och underhållande.

Om du är sugen på att veta mer om Football Manager så hittar du mer information om spelet på den officiella hemsidan för FM.

Bli tränare för ett eget fotbollslag

Football Manager är spelet för dig som vill ta chansen att bli tränare för ett eget fotbollslag. Du kan välja på mängder av lag från alla möjliga ligor och länder världen över. Kanske vill du träna ett litet lag i de svenska seriesystemet eller ett superstort lag som Juventus, Liverpool eller Manchester United.

Taktik i FMOavsett ditt val så är det framgång som är målet och till din hjälp har du transferbudget, taktiktavla, träningsupplägg, mediakontakter och annat smått och gott.

Framgång är sedan en färskvara och om du inte håller måttet så väntar arga supportrar, en missnöjd styrelse och i slutändan också avsked!

Ett spel med långsiktigt perspektiv

Vad som gör Football Manager till ett relativt unikt spel är dels den gigantiska databas med spelare, lag, tränare och annan fotbollsrelaterad data, men även spelets upplägg som siktar på spelunderhållning i ett långsiktigt perspektiv.

FM är ett spel som du kan spela i timtal och i år efter år. Nya spelare genereras i databasen när spelare når fotbollspension. På så vis kan spelet hålla på i näst intill oändlighet. Om du är sugen på ett spel som kommer att fånga din uppmärksamhet den närmaste tiden så är FM verkligen ett spel du ska prova!

PS! Vi på Fotbollsportalen är själva gamla hederliga Fotball Manager-fantatiker så vi kan verkligen gå i god för spelets höga kvalité!

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.