Theo Walcott lämnade Arsenal i vintras efter att han spenderat 12 år i Föreningen . Engelsmannen lämnade klubben för Mersyside-laget Everton som då gjorde en storsatsning där man spendera pengar för över en miljard. 

Sky sports experten Charlie Nicolas gick ut o kritisera Walcotts övergång till Everton och tycker att det fanns ett självklart val i Southampton. Walcott tillbringa sina sista ungdomsår i Southampton innan han blev uppflyttad till deras a-lag. Walcott spelade i Southamptons seniorlag i två år innan han lämnade för Arsenal.

Sky sports avslöjade att det fanns konkret intresse från Southampton men i slutändan valde Walcott Everton över barndomsklubben.

Nicolas säger att Walcott inte kommer få chansen lika mycket på sin naturliga position som högerytter samt anfallare som han har spelat på den sista tiden i Arsenal. Walcott hade i Southampton fått en större möjlighet att spela på sin favoritposition i och haft en större chans att utvecklas där. Nicolas säger att Walcott är en spelare som behöver många chanser för att kunna sätta ditt dem och är osäker ifall han inte skulle passa bättre i Southampton än i Everton. Nicolas tycker att Walcott har haft en godkänd tid än så länge i Everton men är fortfarande skeptisk kring ifall han inte skulle kunnat åstadkomma mer i Southampton.

Walcott berättade för sky sports att han trivs i Everton och att han är nöjd med starten han fått i sin nya klubb. Engelsmannen berättar att han är nöjd med sitt poängsnitt denna säsong men säger att han har mer att ge.

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.