Länge har han varit en underbar talang med stor potential. Länge har Ross Barkley varit Evertons stora framtidshopp. Men nu står 23-åringen där med endast ett år kvar på kontraktet och ryktena säger att Koeman vägrar hållas som gisslan.

Det är lätt att bli frustrerad när man tänker på Ross Barkley. Den engelska innermittfältaren har så mycket potential som finns djupt begravd och vägrar komma upp till ytan. Han är väldigt ojämn i sitt spel och kan ha matcher där han hela tiden tar fel beslut. Med ett år kvar på kontraktet har tränare Ronald Koeman satt ett ultimatum. Antingen skriver Barkley på nytt, eller så kommer han säljas i sommar. Men om han säljs, vart ska han då ta vägen?

För några år sedan var det ganska lätt att peka på att Ross Barkley kommer spela i en storklubb i England inom kort. Nu är det svårt att hitta en större klubb än Everton där Barkley skulle få speltid. Kanske skulle Pochettino kunna få ut det mesta av Barkleys potential i Tottenham, även om jag tror att det där snarare skulle handla om att få in en offensiv breddspelare än en given spelare för startelvan. Kanske kan Arsenal och Wenger se en bra affär att få in Barkley lite billigare men samma sak riskeras där som med Tottenham.

Istället känns det mer naturligt för Barkley att blicka nedåt i tabellen. Han skulle kunna göra stor nytta i klubbar som West Ham, Stoke, Crystal Palace och Newcastle. Men är det bättre än att skriva på ett nytt kontrakt för Everton? Kanske skulle det kunna innebära en nytändning som får Ross Barkley att höja sitt spel, för oavsett vilken klubb det blir när nästa Premier League-säsong 2017-2018 drar igång kommer Ross Barkley behöva bli en jämnare fotbollsspelare för att på riktigt kunna närma sig den potentialen som många trott på genom hans karriär

Vad anser ni? Vad vore bäst för Barkleys karriär?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.

2 Kommentarer

  1. Känns som en typisk Man United-spelare som kan bli grym med bättre spelare runt sig. Kanske Spurs är intersserade?

  2. Stoke skulle vara intressant eftersom de kan tänkas vilja ha precis en spelare av den här kalibern tillsammans med Joe Allen centralt med en mer defensivt lagd balansspelare bakom. Även Newcastle skulle han säkert kunna blomstra i, se bara på Jonjo Shelvey. Jag tror dock att både Arsenal och Tottenham vore tokiga om de inte försökte köpa loss Barkley, framförallt de senare där han skulle utgöra bra bredd med god framtidspotential i ett hårt matchat Spurs som fajtas på flera fronter (som jag skrivit om tidigare —> https://fotbollsportalen.com/3-varvningar-tottenham-maste-gora-i-sommar/) Prislappen är antagligen, precis som du skriver, den största anledningen till att Wenger är intresserad! Känns dock som att antingen Pochettino, eller varför inte Pep Guardiola i City, skulle kunna få ut det mesta av hans råa potential?

Comments are closed.