I dagarna så blev Romelu Lukaku klar för Manchester United. Den belgiska anfallaren hade även ryktats till Chelsea och övergången blossar upp nya rykten om vem som då kommer bli Chelseas nya anfallare.

Likt Kevin De Bruyne och Mohamed Salah så hade Lukaku en ganska misslyckad sejour i Chelsea och likt De Bruyne och Salah så befinner sig Lukaku nu i en toppkonkurrent till Chelsea. Chelsea behöver en anfallare, men det kommer inte bli Lukaku. Vem kommer det då bli? Nedan listas några förslag.

Alvaro Morata – Real Madrid
Morata var på gång till Manchester United och det kändes som att den affären var så gott som klar. Istället blev det Lukaku och Morata blir kvar i Real Madrid. Kanske kan det vara ett alternativ för Conte?

Robert Lewandowski – Bayern München
En av världens bästa anfallare och det skulle krävas mycket för att locka över polacken till Chelsea och Premier League. Det känns inte som att Bayern borde vilja sälja då det är svårt att hitta ersättare så allt handlar nog om vad Lewandowski vill. Vill han vara kvar eller leta nya utmaningar? Oavsett så hade anfallaren varit ett värdefullt tillskott till Chelsea.

Alexis Sanchez – Arsenal
Ska han stanna i Arsenal eller inte? Många går och väntar på svaret från Arsenals  storstjärna som bara har ett år kvar på kontraktet. Kanske kan det vara ett alternativ för Chelsea? Om Conte vill fortsätta spela ett snabbt omställningsspel så skulle Alexis Sanchez kunna spela en nyckelroll i den offensiven men istället förlorar man den tyngd i straffområdet som Diego Costa erbjuder. Dock kan man få en världsstjärna billigt som kan spela på alla offensiva positioner. Frågan är bara om Arsenal är villiga att släppa honom?

Sergio Agüero – Manchester City
Agüero såg sig förlora sin plats i startelvan av den unge brassen Gabriel Jesus delar av förra säsongen och känslan är att Pep Guardiola inte värdesätter sin argentinska anfallare högst av sina offensiva spelare. Öppnar det för en flytt för Agüero? Skulle Chelsea kunna få loss argentinaren så skulle det innebära en målmaskin som vet hur det är att prestera på topp i Premier League.

Mario Mandzukic – Juventus
En joker på listan men en joker som jag tror skulle kunna göra bra ifrån sig i Chelsea. Mandzukic blir mer lik Diego Costa än någon av de övriga. Lite ful i spelet, fysisk, stark i boxen och jobbar hårt för laget. Med Mandzukic så kommer Chelsea kunna låsa fast bollen på offensiv planhalva samt bli farliga i boxen på inlägg. Skulle kanske inte heller vara särskilt dyr att få loss från Juventus.

Vilken anfallare skulle du vilja se i Chelsea?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.