Efter den svidande 5-1 förlusten mot Bayern München så är det många som tror att Arsene Wenger kommer lämna Arsenal i sommar. Diego Simeone är nog favoriten hos många fans men känslan är att argentinaren inte är ett realistiskt val, men vem är det då som kan ta över?

Tomas Tüchel – Dortmund
Tüchel har än så länge gått i Jürgen Klopps fotspår. Han började i Mainz och efter framgångar där så tog han steget över till Dortmund. i den tyska storklubben har Tüchel inte riktigt fått resultaten med sig men Dortmund har gång på gång visat upp en fantastisk, modern och innovativ fotboll som känns väldigt fräsch och spännande. 43-åringen har ett väldigt ungt och lovande lag i Dortmund och frågan är om han redan är beredd att lämna det för London och Arsenal?

Leonardo Jardim – AS Monaco
Leonardo Jardim har varit med om en väldigt spännande förvandling i AS Monaco. Klubben gick från att spendera miljarder på spelarköp till att sälja för miljarder. Sedan några år tillbaka har klubben jobbat hårt på att hitta oslipade diamanter och skapa ett lag fyllt med hunger, kreativitet och spelglädje. Leonardo Jardim har fått spelare som Bernardo Silva och Tomas Lemar att fullständigt explodera. Personligen skulle jag tycka att Jardim vore ett otroligt intressant namn för Arsenal. Hans AS Monaco leder just nu ligan i Frankrike och är fortfarande kvar i Champions League.                 

Julian Nagelsmann – Hoffenheim
29-åringen kom lite från ingenstans och har verkligen satt sin prägel i Tyskland. Hans Hoffenheim har enbart förlorat två matcher den här säsongen och ligger på en imponerande femteplats med samma poäng som Dortmund. Mycket har handlat om det mod och den tro som Nagelsmann kan ingjuta i sina spelare. En känsla av att ingen motståndare är för tuffa. En känsla som Arsenal skulle kunna må bra av då dom har haft det tufft mot topplagen de senaste åren. Nagelsmann är en väldigt ung tränare och skulle kunna bli en långsiktig succé för Arsenal samtidigt som han fortfarande är väldigt oprövad. Är han redo för det uppdraget?

Joker: Marco Silva – Hull
Portugisen som har fått ordning på Hull sen sin ankomst i vinter har fått hyllningar från många håll. Marco Silva gjorde ett fint jobb med Olympiakos och testar nu sina vingar i ett dödsdömt Hull. Med några smarta värvningar så väckte han liv i klubben och plötsligt finns det hopp om nytt kontrakt. Kanske är det just det som behövdes bevisa för portugisen? Kanske öppnas det dörrar i ligan då han visat att han behärskar Premier League. Om Hull klarar nytt kontrakt, kanske finns det en väg in i Arsenal för Marco Silva?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.