Vi går in i den 37 omgången och med enbart två omgångar kvar på säsongen så är det förvånansvärt mycket som kan hända. Det är fyra lag som gör upp om två Champions League platser. Två lag krigar i botten över ett nytt Premier League kontrakt men främst krigar två lag om Liga titeln.

De fyra lagen som krigar om en Champions League platserna till nästa säsong är Tottenham, Chelsea, Arsenal och Manchester United. Samtliga lag har ett ganska behagligt schema kvar där inga av lagen möter något av topp sex lagen. I nu läget så har Tottenham och Chelsea bäst utgångslägen där Spurs har fyra poäng ner till femman Arsenal och Chelsea har två poäng ner till Arsenal. Man kan som högst ha 5 Champions League så skulle något lag vinna Europa League eller Champions League får dom en CL plats till nästa säsong. Ifall CL/EL vinnaren slutar topp fyra så kommer femman få möjlighet att kvala sig in till Champions League.

Tottenham ligger just nu på en tredje plats med 70 poäng och har kvar Bournemouth borta och Everton hemma. För att Spurs skulle missa CL skulle det krävas att London-klubben torskar båda sina möten och att Arsenal eller United vinner båda sina möten så det mesta lutar mot att Det blir Champions League spel till nästa säsong.

Chelsea ligger på en fjärde plats just nu och har 68 poäng. De har kvar Watford hemma och Leicester borta. Leicester borta kan bli en tuff drabbning och skulle man förlora den skulle man troligtvis halka ner till femte platsen då får de förlita sig på att Arsenal eller dom själva vinner Europa League.

Arsenal ligger just nu på en femte plats med 66 poäng. De har kvar Brighton hemma och Burnley Borta. Arsenal måste vinna de resterande matcherna i Premier League för att ha en chans att nå en CL plats eller vinna Europa League. Matchen mot Burnley kommer bli avgörande poäng tapp mot dom och det kommer med största sannolikhet behövas att dom vinner Europa League.

Manchester United ligger på en sjätte plats just nu med 65 poäng. De har kvar Huddersfield bort och Cardiff hemma. Här ska det bara vara 6 poäng ifall det ska finnas någon möjlighet till CL spel nästa säsong. United har enbart 13 plus i målskillnad vilket är betydligt sämre än de andra topplagen. United får förlita sig på att Arsenal tappar poäng i någon av de kvarstående matcherna och att Chelsea vinner Europa League Alternativt att Chelsea inte vinner någon av de kvarstående matcherna eller Tottenham förlorar dom två sista vilket är mindre sannolikt .

Det kommer bli två ruskigt viktiga omgångar för dom här lagen och jag har verkligen svårt att se att United lyckas lösa en CL plats till nästa säsong. Jag tror att Arsenal eller Chelsea tar hem Europa League och således tror jag att Arsenal, Chelsea och Tottenham löser en CL plats tillsammans med Manchester City och Liverpool som redan är klara för spel där.

Dela