Den långa nedräkningen till starten av Premier League 19/20 är över! Röken har lagt sig från Deadline Day och trupperna är spikade. Det känns därför rimligt att gå igenom vilka värvningar några av lagen gjorde och vilken klubb som hittat de allra största fynden.

De allra största klubbarna höll sig relativt lugna på transfermarknaden, trots att Manchester United värvade Harry Maguire från Leicester för en rekordsumma på 80 miljoner pund för en försvarare (runt 931 miljoner SEK), samtidigt som Aaron Wan Bissaka plockades in från Crystal Palace för runt 500 miljoner SEK.

Harry  Maguire

Chelsea har ett transferförbud och kommer därmed inte kunna registrera någon ny spelare i truppen under hela 2019/2020-säsongen i Premier League, men hann köpa Mateo Kovacic 72 timmar innan förbudet trädde i kraft.

Mästarna Manchester City då?

Även de höll sig förhållandevis lugna. De värvade Rodri från Atletico Madrid för inte allt för blygsamma 70 miljoner euro (Runt 750 miljoner SEK) och värvade även tillbaka unga spanska ytterbacken Angeliño från PSV, men har annars inte känt behovet av att förstärka en nästintill komplett trupp.

Liverpool värvade inget anmärkningsvärt, åtminstone inte när det kommer till summor. Ynglingarna Sepp Van Der Berg (17) och Harvey Rodgers (16) har anslutit till Jürgen Klopps trupp, plus att ett backup-alternativ i målvakten Adrian plockats upp på fri transfer.

Tottenhams dyraste värvning genom tiderna roddes i hamn i början av juli när Tanguy Ndombele som dominerat på hemmaplan i Ligue 1 skrev på för Spurs. En värvning som kostade Spurs runt 640 miljoner SEK. En summa som förövrigt ungefär motsvarar det en ensam vinnare i EuroMillions dragning tog hem vid den senaste utlottningen. De värvade in Lo Celso från Real Betis, samt Ryan Sessegnon på Deadline Day, vilket är intressanta värvningar. Kan Sessegnon få en nytändning på livet i Premier League?

Arsenal gjorde tunga värvningar i form av Nicolas Pépé, Dani Ceballos och William Saliba. Det ryktades om offensiva spelare som Philippe Coutinho, men blev istället en oväntad värvning från Chelsea i form av David Luiz. En oväntad, men välbehövlig defensiv förstärkning till en annars skakig Arsenal-defensiv.

Men vilka är det egentligen som värvat smartast?

Jag personligen gillar de värvningar som West Ham rodde hem, även om Arnautovic och hans flytt till Kina är ett stort tapp för ”The Hammers”. De har fått in kreativitet på mittfältet i form av Pablo Fornals från Villarreal, samtidigt som Sébastien Haller är en spännande offensiv värvning. Haller har fulkomligt öst in mål för Eintract Frankfurt i Bundesliga. De blev av med målvakten Adrian, men han har ersatts av rutinerade Roberto från Espanyol.

Arsenal värvade klokt. Nicolas Pepe är en klassvärvning och David Luiz kommer göra nytta i försvaret. Det ska även bli intressant att se vad Dani Ceballos kan tillföra Arsenals innermittfält. Han lär åtminstone göra större avtryck än vad Denis Suarez gjorde förra säsongen.

Trots allt detta är kalibern av spelare som Wolverhampton lyckades värva kanske det mest imponerande, åtminstone sett till att de fick behålla sina viktigaste spelare. Patrick Cutrone är en stor talang som anslutit från Milan och det ska bli intressant att se hur han kan prestera i Premier League. De har stärkt defensiven i form av Jesús Vallejo från Real Madrid, samtidigt som offensiven fortsatt är stark med Raúl Jiménez som nu köpts loss från Benfica.

Vilket lag tyckte du gjorde bäst värvningar inför den här säsongen?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.