Bilic och West Ham hade en aningen stökig säsong bakom sig där allt inte riktigt gick vägen. I år har man istället spänt musklerna för nå nya höjder med fyra nyförvärv som förstärker startelvan avsevärt.

Förra säsongen var det en hel del nyförvärv som inte gick hem. Varken Nordtveit, Feghouli, Arbeloa, Fonté, Snodgrass eller Fletcher gjorde någon vidare succé. Jämför det med året innan (Payet, Ogbonna och Antonio) så känns det inte så konstigt varför West Ham inte kunde upprepa den fina säsongen man hade 14/15. Där står det ganska tydligt att klubben måste träffa bättre med sina nyförvärv och på ganska kort tid gjorde West Ham klart med en trio som känns riktigt intressant.

Pablo Zabaleta blev klar tidigt. Den rutinerade högerbacken lämnade Manchester City för att ansluta till West Ham och Bilic. Efter det var det länge tyst innan plötsligt tre stora namn plockades in. Joe Hart blev bortskickad av Pep och Manchester City på lån till Torino förra året och det var tydligt att han inte ingick i Peps planer den här säsongen heller. Istället lånades han ut till West Ham som därmed förstärker en position där dom hade det riktigt jobbigt förra året. Efter Hart var det Arnautovic tur att flytta till London. Österrikaren med en hög högsta nivå har varit en nyckelspelare i Stokes offensiv senaste åren och känns som en spelare som kan avgöra matcher när han är på det humöret. Sist men inte minns var det Javier Hernandez som återvänder till Premier League efter en utflykt till Leverkusen och Bundesliga. En målskytt som är giftig i boxen. En anfallare som ger målgaranti.

Sammanlagt fyra värvningar som på pappret förstärker West Ham rejält och fyra värvningar som kan göra stor skillnad på en säsong. Hart är en potentiell mur, Arnautovic en potentiell matchvinnare och Hernandez en potentiell skyttekung. Plötsligt seglar West Ham upp till en rejäl Europa League utmanare och frågan är hur långt kommer det räcka?

Dela