Manchester United tar emot Wigan på Old Trafford i FA-cupen om ca en timme. Det är ett Wigan som har det otroligt tufft i Championship och borde inte ha något att hämta mot giganterna. Men i bortalaget finns det en anfallare som vet hur det är att skrälla mot just Manchester United.

”Will Grigg’s on fire” hördes på de franska gatorna under förra sommarens EM-slutspel. Lyriska nordirländska fans sjöng sig varmt om en anfallare som inte skulle få göra några minuter i turneringen. Dock var det en anfallare i bra form. Will Griggs hade precis skjutit upp sitt Wigan till Championship och slutade på hela 25 mål i League One.

Säsongen innan spenderade han i MK Dons i League One. Även där var han en fruktad målskytt och noterades för 20 mål den säsongen. Men det var inte det som skulle bli höjdpunkten det året. Istället så var den en ligacupmatch mot Manchester United som skulle sätta tonen för MK Dons säsong. En match som man vann med hela 4-0 efter mål från just Will Griggs. En anekdot är att Dele Alli (numera Tottenham) och Benik Afobe (numera Bournemouth) också spelade för MK Dons den matchen.

17.00 spelar Manchester United-Wigan. En ny chans för Will Griggs att visa sin målfarlighet. Kan han få Wigans fans att våga tro på en skräll?

Dela
Passionerad sportälskare som ser sport som en källa till hopp och underhållning. Tippar fotboll regelbundet och arbetar med sportanalys.